Fondator

Alin Zhong

Alin Zhong a inceput studiul caii (Dao) in 1983. Mai tarziu, in anul 1996, a deschis primul sau curs de taijiquan, punand astfel bazele Scolii Taijidao.

Alin este unul dintre promotorii taijiquan-ului in Romania, numarandu-se printre cei care s-au format sub indrumarea marilor maestrii chinezi.

Desi in 1996 taijiquan-ul era inca destul de putin cunoscut in tara noastra, incepand cu anul 2000, sub indrumarea lui Alin s-au format si alti instructori de taijiquan, care s-au alaturat eforturilor sale de a promova aceasta practica straveche intr-o maniera usor de inteles de omul modern.

Fundamentandu-si activitatea de promovare a taijiquan-ului pe o formare stiintifica, Alin a luat ca reper materializarea promisiunilor in practica si a cautat validarea stiintifica a elementelor traditionale.

Pentru a aprofunda practica taijiquan-ului, Alin a calatorit foarte mult in China si in Franta unde a studiat sistematic cu mai multi maestri.

Printre cei care si-au pus amprenta asupra practicii sale, ii putem metiona, in ordine cronologica, pe:

– Maestrul Zhang Bao Zhong
– Maestrul Yuan Xiu Gang
– Maestrul Li Qin Shan
– Maestrul Zhang Guang De
– Maestrul Li Jin Bo

In anul 2009, Alin l-a intalnit pentru prima data pe Maestrul Yang Songquan iar in anul 2010 a avut onoarea sa fie acceptat ca discipol de maestru. Din acel moment, stilul de taijiquan al Maestrului Yang Songquan de taijiquan a devenit practica principala a scolii noastre.

In timp, Alin a predat taijiquan-ul la peste 1000 de elevi si in prezent se concentreaza pe formarea instructorilor Taijidao.