Maestrul Yang Songquan

Maestrul Yang Songquan s-a nascut in Chenjiagou, provincia Henan, China. El este nepotul pe linie materna al Marelui Maestru Chen Zhaopi, de la care a invatat Taijiquan-ul (Tai Chi), impreuna cu alti colegi de generatie, deveniti azi foarte faimosi in lumea Taijiquan-ului.

Dintre acestia ii putem mentiona pe Chen Xiaowang, Chen Zhenglei, Zhu Tiancai, Wang Xian.

Maestrul Yang Songquan a inceput sa invete Taijiquan-ul (Tai Chi) de la bunicul sau, Chen Zhaopi, inca de la varsta de 4 ani.

La varsta de 12 ani asimilase toate secventele de practica, atat pe cele cu mainile goale cat si pe cele cu arme, cele 5 forme traditionale de tuishou (lucrul cu partener), realizand totodata “deschiderea qidao” (deschiderea Micului si Marelui Circuit Celest).

La varsta de 16 ani a inceput sa predea Taijiquan-ul (Tai Chi) in calitate de asistent al bunicului sau.

In paralel, Maestrul Yang Songquan a invatat de la tatal sau medicina traditionala chineza si practicile de cultivare interna. Prin practica Taijiquan-ului (Tai Chi), invataturile medicinei traditionale chineze, cum ar fi cele despre qi sau despre meridianele energetice, au capatat o dimensiune practica concreta devenind o parte foarte importanta a experientei sale.

Astfel, Maestrul Yang Songquan a devenit un veritabil practicant al Caii (Daoren).

Aceasta experienta directa a lui a fuzionat complet de-a lungul timpului cu practica Taijiquan-ului traditional al familiei Chen, astfel practica Taijiquan-ului intorcandu-se la radacinile sale originare.

In prezent, Maestrul Yang Songquan este recunoscut ca unul dintre marii Maestrii ai Chinei.

Cu toate acestea, el nu a cautat faima preferand sa transmita calea celor cu adevarat pregatiti, in conformitate cu vechea traditie. Din acest motiv, rareori a predat in afara Chinei.

In anul 2012, am avut onoarea de a fi vizitati pentru prima data de catre Maestrul Yang Songquan in Romania. Astfel, toti elevii romani care urmeaza metoda sa de Taijiquan (Tai Chi), au putut fi indrumati direct in practica.