Profesorul Zhang Guangde

Prof. Zhang Guangde

Profesorul Zhang Guangde

Profesorul Zhang Guangde s-a nascut in orasul Tangshan, provincia Hebei, China in 1932, intr-o familie care practica medicina traditionala chineza.

In perioada copilariei, el a fost initiat in medicina traditionala chineza si a aratat o mare pasiune pentru Wushu. A renuntat, insa, la medicina si a urmat calea artelor martiale. In 1955 el a fost admis la Universitatea de Educatie Fizica din Beijing, Departamentul de Wushu. A terminat studiile cu succes si a devenit profesor al Universitatii.

In anii ‘70 Zhang Guangde a fost diagnosticat cu mai multe boli grave. Vindecarea, dupa spusele medicilor, era aproape imposibila. In plus, medicamentele necesare erau greu de gasit si foarte scumpe.

In aceste conditii, Zhang Guangde s-a intors catre medicina traditionala chineza in care fusese initiat in copilarie, a cautat in textele vechi metode de recapatare a sanatatii si s-a oprit mai ales asupra traditionalului Daoyin. Insa a folosit si experienta sa in Wushu si Taijiquan.

Astfel, in 1974 profesorul Zhang Guangde a creat Daoyin Yangsheng Gong care este alcatuit din 8 elemente, cuprinde invataturi din: Daoyin, Tuna, automasaj, Yi Jing, teoria meridianelor, teoria celor 5 organe, principiile estetice corporale si muzica traditionala chineza.

Profesorul Zhang Guangde a adaugat termenului de Daoyin inca 2 termeni: Yangsheng si Gong. Yangsheng inseamna a hrani principiul vital si este un termen daoist care desemneaza, intre altele, metodele pentru pastrarea sanatatii. Gong inseamna exercitiu.

Cu ajutorul Daoyin Yangsheng Gong, Zhang Guangde a reusit, dupa 8 ani de practica permanenta, sa faca  fata bolilor sale.

In 1982, Zhang Guangde a putut sa-si continue munca la Universitatea de Educatie Fizica din Beijing si a creat si mai multe exercitii pentru a-i ajuta pe oameni sa-si pastreze sanatatea. In China, metoda sa de Qigong medical a fost recunoscuta oficial de Ministerul Sanatatii si este folosita de spitale si sanatorii pentru tratarea diferitelor boli.

Daoyin Yangsheng Gong cuprinde astazi peste 200 de secvente, printre care un element de baza il reprezinta secventa Daoyin in 49 de forme.

In zilele noastre in lume sunt peste 50 de milioane de practicanti de Daoyin Yangsheng Gong.