Ce iti oferim

Taijiquan

Avand la baza teoria echilibrarii contrariilor, Taijiquan-ul (Tai Chi Chuan) poate fi privit din punct de vedere practic ca o metoda de atingere a echilibrului, a armoniei. Ne referim aici la echilibrul om-natura, minte-corp, dar si la echilibrul mai subtil dintre latura emotionala si latura rationala a psihicului.

Acest echilibru se regaseste in Taijiquan (Tai Chi Chuan) la toate nivelele, de la aspectele cele mai evidente, pana la cele mai subtile. Stapanind acest echilibru al contrariilor, in practica Taijiquan-ului se poate obtine eficacitatea.

Taijiquan-ul (Tai Chi Chuan) a fost creat in secolul XVII in Chenjiagou, provincia Henan, China, de catre generalul Chen Wangting. Acesta a creat Taijiquan-ul (Tai Chi Chuan) combinand artele martiale, cu exercitiile de cultivare a sanatatii (Daoyin, Tuna) si cu teoria Medicinei Traditionale Chineze.

Astfel, a rezultat un nou stil de arte martiale, ce totodata era extrem de eficient in cultivarea sanatatii, intretinerea corpului si exersarea mintii si a sufletului.

Mai multe detalii

Alege-ti un curs

Ce vei invata

programa 1

1) Prima secventa a stilului vechi (Laojia Yilu Chuji)
2) Impingerea palmelor 1 (Tuishou 1)
3) Impingerea palmelor 2 (Tuishou 2)
4) Rasucirea firului de matase (Chansi Gongfa)
5) Secventa veche, forma rapida (Laojia Yilu Kuaiquan)
6) Impingerea palmelor 3 (Tuishou 3)
7) Sabia Taiji (Taiji Danjian)
8) Palosul Taiji (Taiji Dandao)
9) Bastonul Taiji (Taiji Gun)