Ce iti oferim

Taijiquan

Avand la baza teoria echilibrarii contrariilor (yin-yang), Taijiquan-ul (Tai Chi) poate fi privit din punct de vedere practic ca o metoda de atingere a echilibrului, a armoniei. Ne referim aici la echilibrul om-natura, minte-corp, dar si la echilibrul mai subtil dintre latura emotionala si latura rationala a psihicului.

Acest echilibru yin-yang se regaseste in Taijiquan (Tai Chi) la toate nivelele, de la aspectele cele mai evidente, pana la cele mai subtile. Stapanind acest echilibru al contrariilor, in practica Taijiquan-ului se poate obtine eficacitatea.

Taijiquan-ul (Tai Chi) a fost creat in secolul XVII in Chenjiagou, provincia Henan, China, de catre Maestrul Chen Wangting. Acesta a creat Taijiquan-ul (Tai Chi) combinand artele martiale, cu exercitiile de cultivare a sanatatii (daoyin, tuna) si cu teoria Medicinei Traditionale Chineze.

Astfel, a rezultat un nou stil de arte martiale, ce totodata era extrem de eficient in cultivarea sanatatii, intretinerea corpului si exersarea mintii si a sufletului.

Mai multe detalii

Alege-ti un curs

Ce vei invata

programa 1

1) Prima secventa a stilului vechi (Laojia Yilu Chuji)
2) Impingerea palmelor 1 (Tuishou 1)
3) Impingerea palmelor 2 (Tuishou 2)
4) Rasucirea firului de matase (Chansi Gongfa)
5) Secventa veche, forma rapida (Laojia Yilu Kuaiquan)
6) Impingerea palmelor 3 (Tuishou 3)
7) Sabia Taiji (Taiji Danjian)
8) Palosul Taiji (Taiji Dandao)
9) Bastonul Taiji (Taiji Gun)