Ce iti oferim

Taijiquan

Avand la baza teoria echilibrarii contrariilor, Taijiquan-ul (Tai Chi Chuan) poate fi privit din punct de vedere practic ca o metoda de atingere a echilibrului, a armoniei. Ne referim aici la echilibrul om-natura, minte-corp, dar si la echilibrul mai subtil dintre latura emotionala si latura rationala a psihicului.

Acest echilibru se regaseste in Taijiquan (Tai Chi Chuan) la toate nivelele, de la aspectele cele mai evidente, pana la cele mai subtile. Stapanind acest echilibru al contrariilor, in practica Taijiquan-ului se poate obtine eficacitatea.

Taijiquan-ul (Tai Chi Chuan) a fost creat in secolul XVII in Chenjiagou, provincia Henan, China, de catre generalul Chen Wangting. Acesta a creat Taijiquan-ul (Tai Chi Chuan) combinand artele martiale, cu exercitiile de cultivare a sanatatii (Daoyin, Tuna) si cu teoria Medicinei Traditionale Chineze.

Astfel, a rezultat un nou stil de arte martiale, ce totodata era extrem de eficient in cultivarea sanatatii, intretinerea corpului si exersarea mintii si a sufletului.

Daoyin Yangsheng Gong

A fost creat de profesorul Zhang Guangde si cuprinde mai multe seturi de exercitii, fiecare dintre ele fiind folosite atat pentru mentinerea sanatatii in general, cat si pentru tratarea unor boli specifice.

Avand la baza traditionalul Daoyin, Daoyin Yangsheng Gong este o metoda excelenta si cu rezultate rapide in imbunatatirea si mentinerea sanatatii. Daoyin, sau gimnastica traditionala chineza, este cea mai veche forma de QiGong si cuprinde exercitii in care se combina miscarile fizice cu respiratia si cu focalizarea atentiei in anumite puncte.

Este alcatuit din opt elemente si cuprinde invataturi din: Daoyin, Tuna, automasaj, Yi Jing, teoria meridianelor, teoria celor cinci organe, principiile estetice corporale si muzica traditionala chineza.

Daoyin Yangsheng Gong cuprinde astazi peste 200 de secvente, printre care un element de baza il reprezinta secventa Daoyin in 49 de forme.

In zilele noastre in lume sunt peste 50 de milioane de practicanti de Daoyin Yangsheng Gong.

DAOYIN in aer liber

Alege-ti un curs

Stagii intensive

Lectii particulare