Shifu Yang Songquan

Shifu Yang Songquan

Shifu Yang Songquan s-a nascut in Chenjiagou, provincia Henan, China. El este nepotul pe linie materna al lui Chen Zhaopi, una dintre figurile legendare ale stilului Chen de Taijiquan, din secolul XX.

Shifu Yang Songquan a inceput sa invete Taijiquan-ul (Tai Chi) de la bunicul sau, Chen Zhaopi, inca de la varsta de 4 ani.

In practica, i-a avut ca si colegi de generatie pe majoritatea personalitatilor actuale ale Taijiquan-ului, stilul Chen: Chen Xiaowang, Chen Zhenglei, Zhu Tiancai, Wang Xian.

La varsta de 12 ani asimilase toate secventele de exersare, atat pe cele cu mainile goale cat si pe cele cu arme precum si cele 5 forme traditionale de tuishou (lucrul cu partener). La varsta de 16 ani a inceput sa predea Taijiquan-ul (Tai Chi) in calitate de asistent al bunicului sau.

In prezent, Shifu Yang Songquan este recunoscut ca una dintre marile personalitati ale Taijiquan-ului din China. Cu toate acestea, el nu a cautat faima preferand sa ii invete pe cei cu adevarat pregatiti, in conformitate cu vechea traditie. Din acest motiv, rareori a predat in afara Chinei.

In anul 2012, am avut onoarea de a fi vizitati pentru prima data de catre Shifu Yang Songquan in Romania. Astfel, toti elevii romani care urmeaza metoda sa de Taijiquan (Tai Chi), au putut fi indrumati direct in practica de catre acesta.