3.5% pentru Scoala Taijidao

  • Home /
  • 3.5% pentru Scoala Taijidao

REDIRECTIONEAZA pana la 3,5% catre SCOALA TAIJIDAO pentru dezvoltarea Taijiquan-ului in Romania

Orice contribuabil poate dispune directionarea de pana la 3,5% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala – asociatie, fundatie etc. – doreste (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, in acest fel, dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie. Ea este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta.Daca doriti sa sprijiniti activitatea SCOLII TAIJIDAO prin redirectionarea a pana la 3,5% din acest impozit platit statului pentru salariul din anul 2023, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2024.

1: Descarca si tipareste formularul

Descarca formularul potrivit*, precompletat** cu datele clubului sportiv: Asociatia Clubul Sportiv Taijidao Bucuresti.

Pentru venituri obtinute exclusiv din salariu sau din pensie

Pentru venituri obtinute din alte surse, pe langa salariu

* Completeaza cu datele personale numai unul din aceste formulare, in functie de situatia in care te afli.
** Anul precompletat in formular este 2023, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2023.

2: Completeaza cu atentie

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la tine cu numarul de inregistrare primit la depunere de la Administratia Finantelor Publice.

Pentru venituri obtinute exclusiv din salariu

Completeaza cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit (pct. II) in functie de categoria de venit, selecteaza cota 3,5% si semnatura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completeaza doar daca este cazul). Citeste cu atentie instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

Pentru venituri obtinute din alte surse, pe langa salariu

Trebuie completata declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Citeste cu atentie instructiunile detaliate de completare a formularului.

Informatii importante:
Daca nu cunosti suma corespunzatoare a 3,5% din impozit, poti lasa casuta necompletata.
Conform art. 123, alin. 4 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si platii sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul datorat…”

3: Depune formularul

Legea va permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Posta Romana, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu *
  • Prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii (informatii suplimentare AICI, declaratia 230 – AICI, respectiv declaratia 200 – AICI)

* La Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / institutiei angajatoare).

Potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în Romania.

Adrese oficiilor postale se gasesc AICI.

Informatii utile

Formular standard

Modelul standard de formular (necompletat), disponibil pe pagina ANAF

Date de completare

Denumire entitate non-profit:

Asociatia Clubul Sportiv Taijidao Bucuresti

Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit:

14867275

Cont bancar (IBAN):

RO23 RNCB 0074 1553 6199 0001

Trimiterea prin Posta Romana

Daca doresti sa trimiti prin posta, majoritatea oficiilor postale lucreaza de luni pana vineri intre 08:00 si 19:00, iar unele oficii postale sunt deschise si sambata, intre 08:00 si 14:00.

Confidentialitate si informatii fiscale

In conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau declaratia unica nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice Scolii Taijidao faptul ca au depus formularele respective.

Activitatea Scolii Taijidao

Pentru mai multe detalii privind proiectele Scolii Taijidao, consulta proiectele intreprinse sau proiectele aflate in derulare.

Informatii suplimentare

Daca doresti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura, sau daca ai nelamuriri privind implicarea Scolii Taijidao in activitati, nu ezita sa ne contactezi.